Edessä häämöttää aina valo, muista se


 " Mul on monta hyvää syytä olla onnellinen, en vain saa paloja paikoilleen. "

Rakastan yli kaiken omaan elämään täydellisesti sopivia biisejä. Viime syksyn ollen muita syksyjä raskaampi  lähinnä siksi, että mies teki pitkiä päiviä tontilla ja oli paljon pois meidän arjesta ajoi mut syvemmälle itselleni tärkeiden biisin maailmaan. Ne harvat kerrat kun mies tuli tontilta aikaisin kotiin ja sain hetken aikaa itselleni koiralenkin muodossa, muistan vain kuunnelleeni nappikuullokkeista musiikkia. Yleensä kun lähden lenkille soitan ystäville joita näen harvemmin, mutta juuri tuona syksynä huomasin musiikin olleen se suurin voimavarani arjen pyörittämisen, opiskeluiden ja yksinäisyyden keskellä.

Yksi sen syksyn kuunnelluimmista biisestä oli Anssi Kelan " Jotain on poissa " ja joka kerta sitä kuunnellessani tunsin vapautuvani arjesta, opiskeluista ja kalvavasta yksinäisyydestä. Kävelin metsäpoluilla, hiekkateillä, vesisateessa, auringon vielä helottaessa lämpimästi, poimiessani suppilovahveroita tai vain makaessani liikkumattomana lattialla. Monta kertaa soimasin itseäni siitä, miksi ajattelin kaikesta niin negatiivisesti, enkä osannut iloita asioista niin kuin olisi ehkä pitänyt ja mietin mikä ihme mussa on oikein vikana? Minne olen kadottanut itsestäni sen piirteen, joka aina ajatteli elämän kantavan? Kunnes tuo ylös kirjoittamani lause kiteytti kaiken sisälläni tapahtuvan myllerryksen. Syitä onnellisuuteen oli, mutta olin masentunut.

Biisi soi edelleen nappikuullokkeissani melkein joka päivä. Siitä muodostui itselleni eriskummallisen tärkeä.

Tänä päivänä, kuukausien vaihtuessa salakavalasti jo maaliskuuksi, voin kirjoittaa olevani onnellinen. Enkä vain kirjoittaa ja ajatella päässäni olevani, vain ihan oikeasti tunnen sen, onnen ja onnellisuuden. Tunnen miten se valtaa kehoni lämpimästi, saa suupieleni nousemaan ylös, näkyy kasvoilla hehkuna, hiuksissa kiiltona, vaatekaapissa kivoina vaatteina jotka tuntuvat hyviltä, jääkaapissa ruokana, sujuvana arkena, iloisina lapsina. Se tuntuu miehen voimakkailta ja turvallisilta käsiltä ympärilläni, läsnäolona, nauruna, tyhminä vitseinä ja toisen arvostuksena. Se saa vatsan ylösalaisin, ihon kananlihalle, haluna sanoa koko ajan minä rakastan, olet ihana ja kiitos.

Lähemmäs tonttia muuttaminen on ollut viisain päätös mitä ollaan koskaan perheenä tehty. Se, että mies on lähempänä meitä ja pääsee oikeasti osalliseksi arkea merkistee todella paljon. Olemme viihtyneet tässä vanhassa rintamamiestalossa niin uskomattoman hyvin, tehneet tästä lämpimän ja kutsuvan kodin, etten kaipaa mitään. Lapset ovat saaneet päiväkodista ja eskarista uusia kavereita, kutsuja kaverisynttäreille sekä tuntuvat muutenkin viihtyvän, joten ei voisi pyytää edes enempää.

En muista milloin olisin tuntenut sisälläni tällaista paloa ja onnea? Sen verran ihana ja kaivattu tunne tämä kuitenkin on, että haluan pitää tästä tiukasti kiinni.

Edessä häämöttää aina valo, muista se.

Ihanaa päivää, puss!

Kommentit

Suositut tekstit