Postikortteja kesästäEn varmasti ole ainoa joka on sitä mieltä, että tämä kesä on ollut ilmojen puolesta aivan mahtava. Muistan sanoneeni toukokuun ensimmäisinä helteisinä päivinä siskolleni, että jos koko kesä jatkuu tällaisena, tuntuu se paljon pidemmältä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Ja siltä se on tuntunutkin, uskomattoman pitkältä. Monena helteisenä päivänä mieleeni on tullut  muistikuvia lapsuudenkesistä. Niistä helteisistä huolettomista päivistä, pitkästä kesälomasta uimarannalla loikoillen.

Tämä on jopa ensimmäinen kesä moneen vuoteen, kun olen käynyt uimassa ja sen ensimmäisen pulahduksen jälkeen olen haikaillut, että pääsisipä taas pienelle pulahdukselle. Ja usein työpäivän jälkeen ollaankin lasten kanssa suunnatta minneppä muuallekkaan kuin rannalle.Ystäväni kerran kummasteli, että miten jaksan olla lasten kanssa niin viitseliäs. Miten jaksan suunnitella päiväretkiä Tammisaareen, lähteä Turun Linnaan tai pakata päivä toisensa jälkeen rantakamppeet kasaan, käydä Lidlin kautta ja suunnata siitä moneksi tunniksi rannalle. Miten oikein jaksan?

No ensinnäkkin. Lapset ovat tällä hetkellä todella mahtavassa iässä. He eivät nuku päiväunia, mikä tietenkin helpottaa omalla tavallaan asioita. Oikeastaan aivan kaikenlainen tekeminen on heidän mielestään kivaa, eivätkä he tarvitse kavereita mukaan meidän päiväretkille saatika ole riippuvaisia toimivasta wifistä. Ja toiseksi, tykkään tehdä heidän kanssaan asioita! Päivät kuluvat paljon nopeammin ulkona puuhaillen kaikenlaista, kuin kotona neljän seinän sisällä tai taloyhtiön pihalla. Mikä tosin sekin on välillä tervetullutta vaihtelua ja silloin kun olemme kotona, yritän edes vähän pitää täällä järjestystä yllä. Imuroida pölyisiä nurkkia vaikka tuleekin tuskahiki ja pestä pyykkiä.


Kokonaisuudessaan tämä kesä on ollut ihana ja ollaan tehty paljon enemmän juttuja, mitä viime vuonna neljän viikon kesälomalla saimme aikaiseksi. Vaikka kesä on ollut vuorotyön ja tontin takia myös äärimmäisen raskas, on tämä silti ollut yksi ikimuistoisimmista kesistä koskaan. Tuntuu, että olen ollut lasten kanssa jopa enemmän, kun vuorotyö on suonut myös keskelle viikkoa vapaapäiviä. 

Nyt helteiset kesäpäivät ovat vaihtuneet jo hieman viileämmiksi ja olemme vastaanottaneet elokuun. Tuon kuukauden joka pitää sisällään paljon kaikenlaista uutta. Uusia aikatauluja ja uusien asioiden opettelua. Itselläni koulu alkaa elokuun loppu puolella ja tehtävät joita piti tehdä kesän aikana ovat vieläkin vähän rästissä. Tai itseasiassa puhtaaksi kirjoittamista vailla. Yhtenä yövuorona töissä sain otettua itseäni niskasta kiinni ja kirjoitin monta sivua liittyen erilaisiin kommunikaatiomenetelmiin. Että siis toisaalta eihän tässä ole mikään hoppu, ehdin kyllä palauttaa työn juuri ja juuri.

Poika aloittaa ensi viikolla esikoulun ja  sen myötä myös hoitoaikataulut hieman muuttuvat. Sisarukset ovat olleet koko päiväkotitaipaleensa samassa ryhmässä ja nyt pitää opetella myös sitä, ettei isoveli tai pikkusisko ole antamassa tarvittavaa tukea ja turvaa. Lapset ovat jo nyt olleet viikon omissa ryhmissään ja alku on ainakin vaikuttanut sujuvan hyvin. Mitä nyt pientä tappelua päivien päätteeksi, mutta se kuuluu varmaan asiaan.

Ihanaa elokuuta, puss!

__

Luitko jo?

Kommentit

Suositut tekstit