Tonttiterveisiä - Mistä kaikki alkoi, mitä olemme tehneet ja mitä on vielä tekemättä?

Vihdoin ja viimein! Tonttikuulumisia teille!

Haluatte varmasti tietää että mistä lähdimme oikein liikkeelle? Aloitetaan siis aivan alusta.

Ostimme tontin viime kesänä, varmaankin suurinpiirtein näihin aikoihin. En ihan tarkalleen muista, mutta ajatuksia ylipäätään meidän talonetsintä historiasta voitte käydä lukemassa Kun unelmista tulee totta - postauksesta. Monen vuoden epäonnen jälkeen onneksi kävi niin, että päätimme rakentaa ja löysimme lopulta aivan täydellisen tontin.

Tontti ostohetkellä:


 


Tiesin, että rakentamiseen liittyvissä paperihommissa menisi aikaa, mutten osannut kuvitella yhtään, että siitä hetkestä kun allekirjoitimme kauppapaperit, menisi vielä reippaasti yli puoli vuotta pohjatöiden aloittamiseen. Ennen rakennusluvan saamista pystyimme kuitenkin purkamaan tontilla olleen vanhan rintamamiestalon, ulkosaunan, pienen vajan ja ulkohuussin. Sekä kaatamaan tontilta puita ja karsimaan pois suuria pensaita ja ylipitkää heinää.

Tontti talon purkamisen ja puiden kaatamisen jälkeen:

 

Kun olimme saaneet purkuhommat sekä muut raivaustyöt tehtyä, jäimme odottamaan rakennuslupaa. Rakennusluvan saimme lopulta tammikuussa ja koska tontimme on kallioinen rinnetontti piti tontilta räjäyttää jonkin verran kalliota, että pystyimme aloittaa pohjatöiden tekemisen. Tämäkin prosessi vei yllättävän paljon aikaa kaikkine paperitöineen, valitusaikoineen sekä suostumuksineen ja kalliota alettiin räjäyttämään suurinpiirtein maaliskuussa.

Huhtikuussa tontilla alkoi vihdoin ja viimein pohjatyöt ja huhtikuusta tähän päivään asti mies on painanut tontilla valehtelematta melkein ympäripyöreitä päiviä, oman työnsä lisäksi. Kuten olen sanonutkin, rakennamme talon itse ilman talopakettia ja sen vuoksi jokainen tontilla vietetty päivä, tunti, minuutti, sekunti ja kuukausi on ollut korvaamattoman arvokas.

Tontti suurinpiirtein tällä hetkellä: 

 Näistä kuvista on suurinpiirtein kolme viikkoa aikaa ja tontilla on tapahtunut kuvien ottamisen jälkeen hirveästi. Olemme mm. saaneet ontelolaatat paikoilleen mikä tarkoittaa sitä, että kellari sai katon päälleen ja nyt itse talon rakentaminen jää ns. pienelle tauolle. Tarkoituksena on seuraavaksi aloittaa autotallin pohjan rakentaminen.

Talostamme tulee modernipuutalo ja kerroksia yhteensä kolme. Kellarikerroksesta löytyy kylpytilat, sauna, takkahuone ja varastot. Keskikerroksesta avokeittiö, oleskelutilaa, kodinhoitohuone, vessa, pääsisäänkäynti sekä työhuone. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, vessa sekä varsinainen olohuone. Halusimme jättää keskikerroksen selkeäksi siistiksi tilaksi ilman sohvaryhmiä ja tv- tasoja, siksi päätimme sijoittaa olohuoneen yläkertaan. Katsotaan sitten miten ajatuksemme toimii käytännössä kun talo on valmis.

Autotallin pohjan lisäksi pitäisi aloittaa myös pihasuunnittelut. En ihan rehellisesti ole pystynyt antamaan ajatustakaan tulevan talomme pihalle ja tuntuu hassulta, että jo nyt pitäisi tietää minne tulee mitäkin. Kallioisen rinteen takia pihallemme ei tule lainkaan nurmikkoa, vaan sieltä löytyy pari hienoa mäntyä, muistaakseni vaahtera ellei sitä kaadettu purkutöiden yhteydessä ja tietenkin kuusia. Jos vain mitenkään on mahdollista, haluaisin tontille kasvihuoneen ja vaikka liuskekivistä jonkinlaisen polun. Kenties vielä mehikasveja.

Hommaa on vielä ihan uskomattoman paljon ja yritän pitää teidät ajan tasalla, aina kun tulee jotain mistä raportoida.

Ihanaa viikonloppua, puss!

Kommentit

Suositut tekstit