Yksinkertaisia asioita
Viisi päivää lomaa jäljellä.

Jo ennen lomamme alkua tein päätöksen, etten ota pienestä lomastamme minkäänlaisia suorituspaineita ja olen onnistunut pysymään päätöksessäni.

Lapset ovat siitä ihania, että heille usein riittää todella yksinkertaiset asiat. Kun olen kysynyt mitä lapset haluaisivat tehdä, olen saanut vastaukseksi eväsretken metsään, torikahvit ja hiekkarannalla löhöilyn. Olemme toteuttaneet näistä kolmesta asiasta kylläkin vasta tuon jälkimmäisen, mutta en ole pistänyt hanttiin yhtään ja tiedän, että vielä on kesää jäljellä metsäretkelle sekä torikahveille. Yksinkertaisesti rakastan hiekkarannalla löhöilyä, enkä tiedä mikä voisi olla rentouttavampi tapa viettää lasten kanssa kesälomapäiviä? Kovasti keskenään riitelevät lapsetkin unohtavat täysin toistensa ärsyttämisen, kun he keskittyvät hiekkakakkujen taputteluun, simpukoiden ja kivien etsimiseen sekä lämpimään kesätuuleen.

Voin siis taputtaa itseäni olalle siitä, että olen jaksanut nähdä kaiken sen vaivan mitä tulee hiekkarannalla löhöilyyn. Ne päivät kantavat pitkälle ja luovat meille kaikille hyvää mieltä.

Luulen jopa, että tänä kesänä pojalla on hyvät mahdollisuudet oppia uimaan ilman kellukkeita.

Mitä tulee asioiden yksinkertaisuuteen, haluan itsekin pitää asiat simppeleinä ja tässä kesäinen lista niistä ja asioista joista tulen onnelliseksi.

Kahvi ja hyvä jäätelö jossain ulkona. 

Tähän olen yleensä valmis näkemään vaivaa, että en sitten toisaalta tiedä onko tämä niin yksinkertaista. Olen valmis näkemään vaivaa jopa niinkin paljon, että viime kesänä lähdimme koko perhe ajamaan autolla Nauvon lossirantaan. Siellä joimme miehen kanssa kahvit, söimme koko perhe jäätelöt ja katselimme lossiin ajavia autoja. Se reissu oli ihan mahtava ja lapset puhuu siitä tänäkin päivänä! Niin yksinkertainen juttu! Okei, vaatii vaivaa ja aikaa ( ja vähän ehkä tyhmyyttäkin ) mutta oli kaiken sen vaivan arvoista.

 Helppo ja nopea ruoka. 

Mieluiten joku ruokaisa salaatti, mihin saan runsaalla kädellä ripotella päälle paahdettuja härkäpapuja sekä kikherneitä. Mutta, koska myös lapset pitää ruokkia on meillä syöty ( ehkä vähän liikaakin ) uusia perunoita ja valmiita lohipyöryköitä ( auts, tunnen piston rinnassani ) Rakastan grillissä valmistettuja kasvisnyyttejä ja teimme niitä miehen kanssa viime kesänä tiuhaan tahtiin, mutta koska miestä ei näy kotona juuri lainkaan ja grillikin on kaasupulloineen tontilla ( mies elää tämän kesän grillimakkaralla ) on kasvisnyyttien herkullinen maku vain muisto kieleni päällä. Olemme myös syöneet lasten kanssa aina mahdollisuuden tullen ulkona - ranskalaisia, täytettyjä patonkeja, hedelmiä, pähkinöitä. Kyllä sitä syksyllä ehtii taas notkua tuhtien patojen äärellä kyllästymiseen asti.

Hyvä kirja. 

Viime kesän parhain kirja oli Brandon Sandersonin Viimeinen Valtakunta trilogian ensimmäinen osa. Tänä kesänä haluaisin kovin lukea trilogian toisen osan, mutten ole vielä saanut sitä käsiini. Rakastan fantasiaa, mutta myös psykologiset trillerit ovat todella koukuttavia. Tai itseasiassa melkein kirja kuin kirja! Lukeminen ylipäätään! Liputan aina lukemisen puolesta, niin lapsille kuin ihan omalle itselleen. Muistakaa lukea, se tekee kaikella tapaa todella hyvää! Eikä ole yksinkertaisempaa asiaa kuin lukeminen.

Luonnossa liikkuminen.

Niin yksinkertaista ja ennen kaikkea ilmaista! Jos yhtään on mahdollista tehdä retki lasten kanssa metsään tai lähellä olevalle patikointireitistölle, suosittelen sen tekemään. Meillä on vielä tekemättä tämän kesän retki Teijolle, mutta senkin aika tulee vielä. Olemme tehneet retken sinne aina keväällä, kesällä, syksyllä sekä talvella. Helppoa eikä kuluta lompakkoa makkarapakettia enempää. Okei, auto ei kulje ilman polttoainetta mutta pikkuvikoja!

Aamukahvi.

Tulen todella onnelliseksi kupillisesta hyvää kahvia. 

Lämmin tuuli. 

En tiedä mikä voisi olla ihanempaa.

Lähiseuduissa haahuilu. 

Parasta kesätekemistä! Päätön haahuilu! On ihan parasta pakata lapset autoon ja ottaa määränpääksi tuntemattoman! Sitä voi löytää itsensä ties mistä, vaikka sieltä Nauvon lossirannasta tai Airiston hiekkarannoilta. Sitä on taas yhden kokemuksen rikkaampi ja kesäpäivä meni rattoisasti tuntemattomia teitä koluten.

Mitkä yksinkertaiset asiat saavat teidät kesällä onnelliseksi?

__

Lue myös:
Taas mennää lasten takiiKommentit

Suositut tekstit