Taas mennää lasten takii
" mä pyyhin peppuja lasten takii... "

No en nyt ihan sentään. Oli vain pakko tehdä tuollainen pieni lainaus, kun se tuntui sopivan hyvin aiheeseen. Enkä todellakaan näin opiskelijana voi sanoa, että kävisin töissä vain rahan takia, sillä korvaus siitä, että olen pois lasteni luota usein viikonloppuisin, iltaisin, tulevan juhannuksen ja uuden työvuorolistan mukaan jopa öisin on todella, todella pieni.

Olemme lasten kanssa nyt kesälomalla tämän viikon ja ensi viikosta vielä maanantaina sekä tiistaina. Tulevasta palkastani tulee puuttumaan kahden viikon palkka, sillä palkattomat koulupäivät sekä tämä palkaton kesälomaviikko tekevät siihen hermoja raastavan loven. Mutta, itseppä tätä meille pyysin. Olen itseasiassa toiminut koulupäivien suhteen todella tyhmästi, kun olen ottanut kahden kuukauden aikana jokaiselle viikolle kaksi palkatonta koulupäivää. Mulle nimittäin selvisi vasta viime viikolla se tosiasia, että koska teen töitä 80% sopimuksella, saan automaattisesti yhden tai kaksi vapaapäivää lisää, jolloin mulla on aikaa tehdä kouluun liittyviä töitä ja voin hyvällä omalla tunnolla käydä koulussa normaaleina vapaapäivinä. En tiedä ymmärsittekö mitä ajoin tällä takaa, mutta olen nyt kahden kuukauden aikana menettänyt useita satoja euroja palkattomien koulupäivien takia.

Olisin voinut perehtyä tai mulle olisi voitu kertoa paremmin pari aika oleellista faktaa työajastani.

Se siitä kuitenkin. Heinäkuussa teen töitä kokopäiväisesti ja yritän tulevina kuukausina tästä eteenpäin kiriä kiinni menetettyjä euroja.

Ja mitäpä sitä ei tekisi lasten takia? Oikeesti. Kun asiaa oikein kunnolla miettii niin mitä niiden pienten eteen ei tekisi? En keksi itse mitään mitä en tekisi, sillä niin uskomattoman tärkeitä nuo kaksi itselleni ja tietenkin meille molemmille ovat. Teen monia asioita elämässä lasten takia ja jos euron tikkari ja kolmen euron pehmis tekevät heidät onnelliseksi, olkoon se niin.

Lomalla ollessa lasten ilo on ollut todella palkitsevaa ja tulen hyvälle tuulelle siitä, että olen voinut suoda heille pienen breikin päiväkodista. Tuntuu, että olen tehnyt jotain oikein. Lähetin viime viikon sunnuntaina päiväkodille taas tuttuun tapaan hoitoaikoja ja kun yksi viikko paukutti yli neljääkymmentä tuntia ajattelin, että tämä loma jos jokin tulee meille kolmelle enemmän kuin tarpeeseen. Ja tunsin tehneeni vielä enemmän oikein.

Raha on vain rahaa.

Tällä viikolla olemme käyneet jo Kupittaan maauimalassa ja olen saanut ruksattua yli omalta to do - listaltani ikkunoiden pesemisen. Loppuviikosta jos säät sallivat lähdemme Tammisaareen ja sunnuntaina juhlimme neljävuotiasta tyttöämme.

Toivomme myös, että mies irrottautuisi edes hetkeksi pois tontilta.

Toiveajattelua?
__


Lue myös:
Vanha Brion liitutaulu

Kommentit

Suositut tekstit