Lapsiperheen Tammisaari

Olemme nyt neljän vuoden aikana käyneet äitini kanssa kesäisin Tammisaaressa. Päivänpituinen reissu on muodostunut jo perinteeksi ja on tainnut tulla jäädäkseen meidän kesän aktiviteettilistalle. Kaikki sai alkunsa neljä vuotta sitten tyttömme syntymän jälkeen, kun äitini ehdotti että voisimme lähteä sinne ihan muuten vaan katselemaan miltä paikka näyttää.

Tuolloin poikamme oli puolitoista vuotias ja tyttömme vain reilun parin viikon ikäinen. Ensimmäinen reissu on jäänyt hyvin mieleeni ja oli kaikista katastrofin aineksista huolimatta todella onnistunut.

Asiat ovat luonnollisesti paljon muuttuneet neljän vuoden aikana ja on huomattavasti helpompaa liikkua jo isompien lasten kanssa, jotka eivät tarvitse rattaita eikä tarvitse miettiä vaipan vaihto mahdollisuuksia. Kunhan muistaa pakata mukaan reilusti juotavaa, pientä naposteltavaa energiatankkauksia varten ja liikkua lasten ehdoilla, pääsee näillä jo onnistuneesti todella pitkälle.

Ajattelinkin nyt kertoa teille mitä me yleensä aina ollaan tehty Tammisaaressa. Napatkaa vinkit vaikka talteen, jos kesäretki on vielä tekemättä ja Tammisaari kohteena kiinnostaa.


Leikkipuisto Lions Park / Leijonapuisto - Rantapuistikko

Tämä on ehdottomasti sellainen paikka mihin kannattaa lasten kanssa suunnata. Yleensä me aina aloitetaan reissu täältä, sillä lapset saavat purkaa automatkan kylkiäisenä tulleen energian liukumäkiin ja kiipeilytelineisiin. Ja me aikuiset saadaan hetki istua ja lepuutella jäseniä automatkan jälkeen. Puisto sijaitsee kävelymatkan päässä torilta meren rannalla ja sopii kaikenikäisille lapsille.


Kotipizza / Kustaa Vaasan katu 7

Se helpoin ja nopein tapa saada ruokaa nälkäisille lapsille ja tietty meille aikuisillekin. Ja mikä parasta - ei tule yllätyksiä ja jokainen on takuulla tyytyväinen omaan valintaansa! Ehkä hieman tylsä vaihtoehto, mutta lasten ehdoilla tämäkin.Stallörninpuiston uimaranta

Tämä ranta on aivan Leijonapuiston vieressä ja on siksi helppo ja vaivattomin valinta lasten kanssa. Ranta on hyvässä kunnossa, sieltä löytyy pukukopit sekä pajamajat. Rannan ympärillä on suuri nurmialue, missä voi istua ja levätä hetken eväitä syöden. Rannan vierestä löytyy myös kahviloita ja minigolfrata.


Popana / Kustaa Vaasan katu 8

Tässä liikkeessä tykkään käydä aina Tammisaaressa käydessäni. Ihana liike täynnä kaikenlaista ihanaa sisustustavaraa! Tällä kertaa ostin tuolta matkamuistoksi itselleni uuden kahvikupin. Suosittelen käymään, ehdottomasti.


Kahvila ja Leipomo Carl de Mumma / Kustaa Vaasan katu 5

Olemme hakeneet tästä aina mukaan kahvit, jotka olemme juoneet katuja kiertäen tai rannalla istuen. Kahvilasta saa myös todella ihanaa lattea sekä kuvassa näkyvät pullat ovat myös herkullisia. Etenkin vaniljakierre on maistamisen arvoinen. Pienen miinuksen kahvila saa aukioloajoistaan, sillä kahvila sulkee arkisin ovensa jo viideltä ja lauantaisin kahdelta.


Tammisaaren kirkko / Iso kirkkokatu 18

Ei ehkä se lapsiystävällisin paikka pienten lasten kanssa, mutta kannattaa silti käväistä. Kirkko on rakennettu vuonna 1680 ja on sisältä vain todella kaunis.
Yleinen haahuilu

Mun mielestä parasta antia koko Tammisaaressa on nimenomaan vanhojen talojen ihailu sekä kaduilla kävely. Joka kerta ajattelen miten ihanaa olisi omistaa vaikka kesäasunto Tammisaaren hiekkateiden varrelta. Istua iltaa terassilla ja lähteä rannalle spontaanisti iltauinnille.

Jopa lapset jaksavat kävellä vanhan kaupungin ympäri ilman määränpäätä.

Tammisaari on kaupunkina niin kompakti ja helppo, että varmasti osanaan sen vuoksi se on ainakin meidän perheen suosiossa. Haluaisin käydä kesällä vielä Fiskarsissa ja Örön saari myös kiinnostaa.

__

Lue myös:
Yksinkertaisia asioita
Taas mennää lasten takii

Kommentit

Suositut tekstit