Pienen eteisen tehopuhdistajaYhteistyössä Ekopuoti Valkee ja Vihree:n kanssa.

Perheessä missä asuu vasikan kokoinen koira sekä kaksi pientä alle kouluikäistä lasta on sana kevätsiivous täysin väärä termi sille, kun ohimennen vähän sieltä täältä rätin kanssa suhaisee. Se on enemmänkin sellaista.... en oikein tiedä millaista, mutta jonkinlaista siivoamista kuitenkin.

Ja sellaista jonkinlaista yritin tehdä pääsiäisen pyhinä. 

Te jo hyvin tiedätte, että liputan luonnonkosmetiikan puolesta ja olen aina innoissani kokeilemassa kaikenlaisia uutuuksia. Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikasta, vaan ekologisista kodinpuhdistusaineista, joita sain testiin vieraillessani Valkee ja Vihree Ekopuodissa. 

Kuinka monelle teille ekologiset puhdistusaineet ovat tuttuja ja valitsetteko ylipäätään kaupasta sen ekologisen vaihtoehdon?

Oma tuntemukseni ekologisten puhdistusaineiden suhteen on melko suppea, enkä ole tainnut koskaan kokeilla sellaisia aikaisemmin. Myönnän, että liian usein syyllistyn valitsemaan aina sen saman pyykinpesupulverin ja riittoisan Fairyn. Uskallan jopa hieman väittää, että suurin osa omista kulutustottumuksistamme on peritty omilta vanhemmiltamme. Silloin kun muutimme miehen kanssa ensimmäiseen vuokra-asuntoomme kymmenen vuotta sitten, muistan miten ostin kaupasta melkein kaikkea sitä mitä olin nähnyt oman äitinikin ostavan. Osanaan siksi, koska en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt ostoksia täysin omavaltaisesti ja olin aika hukassa sen suhteen mitä sieltä kaupasta olisi hyvä ostaa. Ajan kuluessa sitä on onneksi tullut paljon tietoisemmaksi erilaisten valintojen suhteen ja matkan varrella on tippunut paljon myös pois sellaisia tuotteita, joita silloin aikoinaan vuosia sitten osti. 

Väitän, että olen tänä päivänä vastuullisempi ostaja mitä koskaan aikaisemmin.

Yhdellä osa-alueella on kuitenkin jonkin verran petrattavaa ja se on juuri kodinsiivoustuotteiden ekologisempi valinta. Siinä missä luonnonkosmetiikan käyttäminen tuntuu hyvältä ja oikealta, pätee sama myös ekologisiin siivoustuotteisiin.Nämä Greenscents ekopesuaineet ovat pienen englantilaisen perheyrityksen valmistamia, jotka ovat saaneet tiukimman mahdollisen Soil Association - sertifioinnin. Tarkoittaen sitä, että aineet ovat ekologisia, ympäristöystävällisiä eivätkä sisällä vahvoja tai synteettisiä kemikaaleja. Tuotteiden raaka-aineissa painotetaan luomulaatuisuutta sekä Reilun Kaupan raaka-aineita. Tuotteista löytyy myös hajusteettomia vaihtoehtoja, jotka sopivat niin allergikoille kuin herkkäihoisillekin. Tuotteet ovat myös täysin vegaanisia.

Itse olen käyttänyt Greenscents Herbal multi-surface spray:ta meidän pieneen eteiseemme, joka on tähän aikaan vuodesta aivan kamala! Mainitsinko jo sen vasikan kokoisen koiran? Sen joka tuo aivan jäätävät määrät kuraa ja hiekkaa meidän eteiseen kolme kertaa päivässä? Ai mainitsin, no hyvä. Tässä yleispuhdistussuihkeessa on ihana sitruunaruohon ja eukalyptuksen tuoksu, eikä vain mikään pieni ja hento häivähdys vaan oikein kunnollinen tuoksu! Suihke on käyttövalmista ihan sellaisenaan ja itse olen suihkuttanut sitä suoraan pyyhittävälle pinnalle. Toki, pienenä vinkkiä mainittakoon, että voit ensin kokeilla suihketta pienelle alueelle ja katsoa miten se reagoi erilaisten pintojen kanssa, mutta Ikean muoviselle kenkälaatikolle sekä valkoisille maalatuille seinille tuote on sellaisenaan juuri omiaan. Voin taata teille, että eteinen tuoksuu tämän käytön jälkeen todella hyvältä.

Suihke toimii hyvin myös laimennettuna, vaikkei se sitä tarvitsekkaan. Koska koiramme nukkuu portaiden alla omalla pedillään, on usein myös pedin viereinen seinä kaikkea muuta paitsi valkoinen. Olohuoneen maalatun tapetin kuitenkin ollessa eteisen seinää pehmeämpi, en ole uskaltanut kokeilla suihketta siihen sellaisenaan. Kaksi suihkautusta pieneen määrään vettä riittää oikein hyvin ja tehokas sekä hyväntuoksuinen pesuvesi on valmis. 

Kuinka monelle Greenscents tuoteperhe on tuttu? Entä kiinnostaisiko teitä kokeilla näitä?

__

Luitko jo tämän?

Kommentit

 1. Ehdottomasti kiinnostaisi kokeilla! Olen myös pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja luonnonmukaisempiin pyykinpesuaineisiin. Seuraava etappi olisi sitten juurikin siivoustuotteet!

  /Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora kun kommentoit. <3

   Luonnonkosmetiikka ja ekopesuaineet kunniaan! Niitä pitää ehdottomasti ostaa entistä enemmän ja ennen kaikkea saada ihmiset ymmärtämään niiden käytön päälle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit