Miten sisustaa eskarilaisen huone?
Kun raivosiivosin lastenhuonetta huomasin, että sen tyyliä olisi korkea aika päivittää. Koska asumme kolmiossa ja lapsilla on yhteinen huone, sekoittuu sen sisustuksessa kahden eri ikäisen lapsen mieltymykset, lelut ja tyyli. Huone on vuosien saatossa yrittänyt kasvaa lasten mukana ja viimeisin hankinta huoneeseen oli kerrossänky lapsille. Näin saimme toiselle puolelle huonetta enemmän tilaa esim. leikkikeittiölle ja ylipäätään leluille. Välillä kuitenkin tuntuu, että kerrossängystä huolimatta huone on edelleen liian pieni eikä leikkitilaa jää lattialle nimeksikään.

Lisäksi poikamme, joka aloittaa tämän vuoden syksyllä esikoulun on alkanut kaivata jo omaa huonetta ja omaa tilaa missä leikkiä rauhassa ilman pikkusiskoa. Häntä usein harmittaa, ettei huone ole sellainen kuin hän haluaisi, legoja mahtuu rakentamaan vain alakerrassa eikä yläkerrassa ole edes pöytätilaa piirtämiselle. Kaikenlisäksi tyttömme on kova levittämään tavaroitaan ja usein huoneen lattia onkin täynnä hänen koruja, prinsessamekkoja ja pehmoleluja. Tästä syntyy usein riitatilanteita ja siinä onkin miettimistä miten jakaa huone molemmille - kolmevuotiaalle ja viisivuotiaalle.

Mitään suuria muutoksia huoneeseen ei ole enää järkeä tehdä, koska olemme rakentamassa omakotitaloa ja tulevaisuudessa lapsilla on omat huoneensa. Olisi kuitenkin kaikkien mielenterveyden takia hyvä tehdä huoneeseen edes joitain muutoksia. Hankkia jostain pöytä, missä molemmat voisivat piirtää ja tehdä omia juttuja sekä jonkinlainen lipasto niille leluille, jotka nyt ovat lattialla viemässä tilaa. Lisäksi lipaston päälle voisi laittaa säilytykseen jo koottuja legoja pois pikkusiskon silmistä. Olisi siis hyvä tehdä huoneesta puoliksi ( melkein ) eskarilaiselle sopiva, mutta myös kolmevuotiaan tarpeita vastaava. 

Laitoin teille kuvia huoneesta vuosien varrelta. Enää pallonaulakosta ei onneksi roiku liian pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä, mutta olen pitänyt joskus tuosta tyylistä. Naulakot ovat edelleen huoneen yksi suurimmista pelastuksista, sillä niihin saa roikkumaan paljon kaikenlaista tavaraa. Pidän myös väreistä ja siitä, että huone näyttää lapsille kuuluvalta, mutta kuitenkin samaa aikaa siistiltä. Mustavalkoinen värimaailma lastenhuoneissa ei ole koskaan oikein iskenyt ja niin kauan kun voin edes jotenkin vaikuttaa huoneen värimaailmaan, pidän kiinni väreistä. 

Kuvia huoneesta tällä hetkellä ei ole, mutta jos saan projektia yhtään eteenpäin jaan teidän kanssanne varmasti ennen ja jälkeen kuvia. Ja hei, jos teillä on ideoita ylipäätään lastenhuoneen sisustamiseen tai hyväksi todettuja vinkkejä, niin kertokaa niistä ihmeessä kommenttikentässä.

Puss!
__

Lue myös:

Kommentit

Suositut tekstit