Heinäkuun viimeinen ja uusia alkuja


Lapset polskivat parhaillaan omissa kylpyammeissaan. Sen verran mustikassa olivat suupielet sekä pienet sormet ( hiekkalaatikon hiekasta puhumattakaan... ) ettei tarvinnut kahta kertaa miettiä miten lapsista saisi taas puhtaita. Kaikenlisäksi, että lapset pitävät övereistä vaahtokylvyistä, antaa se myös mulle tilaisuuden istahtaa hetkeksi ja kirjoittaa.

Tänään on heinäkuun viimeinen päivä. Huh, miten nopeasti aika on kulunut siitä kun aloitin työt loman jälkeen. Tämä on jo neljäs työviikkoni, eikä lomani kulunut läheskään näin nopeasti mitä nämä työviikot. Toisaalta ihan hyvä niin. Mieluiten haluankin loman kuluvan hitaasti ja työviikot nopeasti.

Huomenna on sitten elokuu. Se on synttärikuukauteni ja täytän elokuun lopulla kolmekymmentä vuotta. Mulla oli suuret suunnitelmat juhlien suhteen ja koska rakastan teemabileitä ajattelin, että bileiden teemana olisi ollut Suomi 100. Olisi ollut hauskaa jos jokainen vieras olisi pukeutunut johonkin suomalaiseen. Se olisi saanut olla mitä tahansa, kunhan se olisi suomalaista tai muistuttaisi suomesta. Kuluneiden kuukausien tai oikeastaan viikkojen aikana on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista, että päätin katsoa parhaaksi siirtää juhlien ajankohtaa. Kyllä sitä sitten ehtii myöhemminkin, ihan varmasti.

Yksi suurin syy juhlien siirtämiseen on uusi työpaikkani. Olen ollut puolitoista vuotta nykyisessä työpaikassani äitiyslomansijaisena ja sijaisuutta on jäljellä enää ainoastaan elokuu. Sen jälkeen ehdin pitää melkein kokonaisen kuukauden lomaa ennen uuden työn alkamista. Myönnän, että epävarmuus töistä on tuntunut toisinaan aika suureltakin painolta hartioilla, mutta viikko sitten saamani puhelu onneksi muutti kaiken. Mulla on uusi työpaikka! Enkä millään malttaisi odottaa mitä kaikkea se tuo tullessaan! Työtehtävät vaihtuvat keittiöstä kokonaan uusiin ( saman alan tosin... ) työtehtäviin ja olen niin uskomattoman kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden.

Rakastan uusia alkuja ja niiden tuomaa energiaa. Joskus tuntuu hyvältä ja tekee myös hyvää aloittaa kaikki täysin puhtaalta pöydältä.

Oletteko muuten huomanneet, että aivan kuin ilmassa olisi jo ripaus syksyä? Auringossa on vielä mukavan lämmintä, mutta tuulessa on pieni muistutus siitä, että me tosiaan elämme neljän vuodenajan ympäröimänä.

Mutta, vielä tarkenee mekoissa. Ja sandaaleissa. Nautitaan siis vielä, koska kauniita päiviä kyllä riittää.

Kuullaan taas, pus!

Kommentit

Suositut tekstit